Селаковић: Писмо подршке конгресмена наговјештај промјене у америчкој политици према Србији

Танјуг
Селаковић: Писмо подршке конгресмена наговјештај промјене у америчкој политици према Србији

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Никола Селаковић оцијенио је да је писмо подршке српско-америчком пријатељству, које су конгресмени упутили предсједнику САД Џозефу Бајдену, наговјештај велике промјене у америчкој политици.

-У прошлости смо били навикнути на то да у америчким политичким круговима циркулишу разне, углавном једностраначке, декларације у којима се Србија третира на потпуно другачији начин, али најновије писмо подршке, које је потписао двоструко већи број чланова Конгреса него било коју од поменутих декларација, наговештај је велике тектонске промене у америчкој политици и на томе ћемо наставити да радимо - навео је Селаковић.

Он је истакао да је Србија данас на свим меридијанима препозната и цијењена као поуздан и кредибилан партнер, што недвосмислено потврђује исправност спољне политике предсједника Србије Александра Вучића.

Селаковић је указао да је сарадња Србије и САД у протеклом периоду била један од приоритета, а да је писмо 16 америчких конгресмена потврда да и са друге стране постоји воља за заузимање таквог правца у развијању билатералних односа.

-Чињеница да је идеју о потреби рада на продубљивању српско-америчког партнерства подржао велики број конгресмена из обе странке јесте, потврда је и преданог рада државног врха и српске дипломатије, пре свега председника Србије и амбасадора Марка Ђурића, који су личним залагањем и предузимљивошћу успели да српски кокус у Конгресу САД учине снажнијим него икад - рекао је Селаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана