Селаковић: Некоме смета ширење истине о Јасеновцу

Танјуг
Селаковић: Некоме смета ширење истине о Јасеновцу

БЕОГРАД - Србија и српски народ наставиће да се боре за истину о трагичним страницама наше историје, поручио је данас министар спољних послова Србије Никола Селаковић, истичући да некоме смета ширење истине о Јасеновцу.

Он је нагласио да је Србија била принуђена да реагује на бесрамну одлуку хрватског Министарства спољних и европских послова којом је предсједнику Александру Вучићу забрањено да посјети Јасеновац.

Селаковић је, гостујући на телевизији "Пинк", подсјетио да је Вучићу било забрањено да оде у Јасеновац не само као предсједнику Србије, већ и као човјеку чији су преци тамо страдали.

Према његовим ријечима, „о томе шта је Јасеновац, колико је то важно мјесто у историји српског народа као највеће стратиште и каква је то мрља у историји нама суседног хрватског народа“.

Селаковић је поручио да је неопходно да се у српском народу одржава култура сећања и истина о страдању нашег народа.

-Важно је одржавати културу сећања, да бисмо ми добро знали своју историју страдања, патњи, бола, али и победа и светлих и добрих тренутака, јер ако не будемо преносили то сећање на наше потомке, нашим потомцима ће кроз десетину година неко доћи да прича да су Срби у јасеновачку фабрику смрти одлазили добровољно -  истакао је Селаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана