Селаковић: Хрватска нота вријеђа здрав разум

Танјуг
Селаковић: Хрватска нота вријеђа здрав разум

БЕОГРАД - Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да нота владе Хрватске, у којој се тражи да Србија хитно истражи пријетње преко друштвених мрежа упућене грађанима Србије хрватске националности, вријеђа здрав разум.

- Неки неодговорни људи упутили су преко друштвених мрежа претње нашим грађанима хрватске националности и из Хрватске је упућена нота у којој се тражи да им ми поднесемо извештај шта је по том питању учењено. Ми ћемо тај чин свакако истражити и казнити неодговорног прекршиоца - рекао је Селаковић.

Али истовремено, како је навео, у хрватским медијима се износе најбруталније увреде на рачун Србије, предсједника Александра Вучића и "свих наших грађана."

- Вучића називају психопатом и ко зна како још и закључује се да су и грађани исти као он, јер гласају за њега. То су скандалозне увреде на рачун суседне државе, њеног председника и народа - указао је Селаковић гостујући на ТВ Прва.

Александар Вучић изјавио је синоћ да је српска полиција ухапсила особу која је на друштвеним мрежама пријетила и увриједила представника хрватске националне мањине Томислава Жигманова и нагласио да Србија штити све своје грађане, било које националности, те да протестна нота Хрватске није била потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана