Селаковић: Ако Приштина постане члан, Савјет Европе крши сопствене постулате

Танјуг
Селаковић: Ако Приштина постане члан, Савјет Европе крши сопствене постулате

БЕОГРАД - Привремене институције самоуправе у Приштини су аплицирањем за чланство у Савјету Европе још једном доказале да су неодговорност и једностраност принцип њиховог функционисања, изјавио је данас министар спољних послова Никола Селаковић, додајући да би евентуални пријем Приштине ту организацију довео у колизију са основним постулатима на којима почива, јер Приштина константно крши права Срба.

Селаковић је навео и да такав потез показује да Приштина нема искрену намјеру да кроз дијалог са Београдом долази до рјешења која би доприносила стабилности и напретку региона.

-На циничну и апсурдну опаску приштинске министарке Донике Гервале Шварц да ће Београд подржати чланство такозваног Косова у Савету Европе, могу само да одговорим да ћемо размислити о таквој могућности оног тренутка када постане могуће да се у Савет Европе учлањују покрајине и региони - рекао је Селаковић за Танјуг.

Он је истакао да ће Србија као суверена земља, реаговати на одговоран начин, дипломатским и политичким средствима, на одлуку Приштине да безобзирно прекрши Вашингтонски споразум и тако ћемо, каже, стати у одбрану, не само својих интереса, већ и основних принципа међународног права.

-Пријем самопроглашеног ''Косова'' у Савет Европе довео би ту организацију у колизију са постулатима на којима почива, јер кршење људских права Срба и других неалбанаца на КиМ је програмска и идеолошка константа у деловању ове и свих претходних влада привремених институција самоуправе у Приштини -додао је Селаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана