Присталице СПН испред скупштине града, покушавају да уђу VIDEO

Танјуг
Присталице СПН испред скупштине града, покушавају да уђу VIDEO

БЕОГРАД - Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) који протестују вечерас на позив представника коалиције направили су прстен око зграде Скупштине града Београда и покушавају да пробију унутра.

Испред улаза дошло је до гурања, а поломљена су и стакла од улазних врата.

Послије говора Мирослава Алексића који је позвао окупљене да окруже зграду скупштине града лидери опозиције су дошли до скупштине града, гдје су наишли на закључана врата која су покушали да провале.

У првим редовима испред улаза у неуспјешном покушају да уђу били су Александар Јовановић, Владимир Обрадовић, Сррђан Миливојевић, Небојша Зеленовић...

Миливојевић је покушао да пробије, али полиција изнутра држи затворена врата. 

На улазу у скупштину се појавио један од припадника полиције који је лидере опозиције упозорио да је насилни улазак кривично дјело.

Демократске снаге на делу… pic.twitter.com/DMApAaqHwE

— Милош Вучевић (@milos_vucevic) December 24, 2023

Окупљени скандирају "Уђи, уђи" и "Град је наш", а бачена је и једна бакља, а осјетио се и сузавац.

Непосредно пре тога испред зграде РИК-а обратили су се представници коалиције Срђан Миливојевић, Мариника Тепић, Александрар Јовановић и Мирослав Алексић који су поновили своје захтјеве, а Алексић је позвао грађане да направе прстен око Скуштине града Београда.

Представници коалиције СПН су рекли да су дошли да траже "освојену побједу" на београдским изборима и да неће дозволити, како кажу, "крађу гласова".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана