Заборавио пријавити поклон од 53.000 евра

Танјуг
Заборавио пријавити поклон од 53.000 евра

БЕОГРАД - Цариници су данас на граничном прелазу Аеродром Никола Тесла спријечили једног путника да у Србију, без пријављивања, унесе женски ручни часовник опточен брилијантима, чија је вриједност процјењена на готово 53.000 евра.

Прекршај је откривен када је у зеленом контролном пролазу, намјењеном онима који немају ништа за пријављивање, заустављен 54-годишњи страни држављанин, који је допутовао летом из Беча, преузео пртљаг са покретне траке и мирно се упутио ка аеродромском излазу, наводи се у саопштењу Управе царина.

Када је путник на питање да ли има нешто да пријави одговорио одрично, рекавши да са собом носи само лични пртљаг, цариници су одлучили да кофере најпре прегледају скенером који се налази у зеленом контролном пролазу, а потом су од путника затражили да их отвори.

У један од кофера било је спаковано и оригинално паковање луксузног сата познате робне марке ''Jacob&Co''.  

Отворивши кутију пред цариницима се указао позлаћени женски сат, опточен брилијантима, за који је на основу пратеће документације и оригиналног рачуна, утврђено да је недавно купљен по цијени од 52.700 евра.  

 

На питање зашто вриједну робу коју носи са собом није пријавио, путник је рекао да није знао да то треба да учини јер је ријеч о поклону. 

Из Управе подсећају да су поклони такође роба, те да самим тим нису изузети од пријављивања, због чега савјетују путнике да цариницима пријаве сву вриједну робу коју носе са собом, без обзира да ли је ријеч о поклонима или предметима за личну употребу и тако избјегну ризик да им драгоцјености буду привремено или трајно одузете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана