Састанком са Камберијем, Вучић почео консултације о мандатару

Танјуг
Састанком са Камберијем, Вучић почео консултације о мандатару

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић започео је данас консултације о мандатару нове владе састанком са предсједником Партије за демократско дјеловање Шаипом Камберијем, као представником Коалиције Албанаца долине.

Камбери је дошао у зграду Генералног секретаријата предсједника Републике на Андрићевом вијенцу неколико минута прије девет часова, за када је и заказан први састанак.

Коалиција Албанаца долине имаће један мандат у будућем сазиву парламента.

У току дана планирано је да се Вучић састане и са представницима мањинских листа које су освојиле мандате у Скупштини Србије - међу којима су листа "Заједно за Војводину - Војвођани" и листа "Муфтијин аманет - Странка правде и помирења - Усаме Зукорлић.

На разговор је данас била позвана и СДА Санџака, али је та странка одлучила да се не одазове позиву.

Вучић ће наставити консултације и у наредна три дана.

Вучић је гостујући синоћ на ТВ Пинк да за предсједника Владе Србије има четири кандидата.

Додао је да ће велики дио нове Владе Србије чинити неки други људи, у односу на њене досадашње чланове, а да су четири кандидата за премијера.

Позвао је представнике парламентарних изборних листа које су прешле цензус на консултације о влади наредних дана, а навео је да ће у тим разговорима имати рационалан и професионалан приступ, јер је његово да саслуша људе који то желе.

Навео је и да постоје четири кандидата за премијера, од којих је, каже, за двоје потпуно јасно о коме се ради, до се о два имена до сада није спекулисало у јавности, јер о њима није говорио.

На констатацију да медији спекулишу да би на чело владе могли Ана Брнабић, Синиша Мали, Марко Ђурић и Милош Вучевић, Вучић је рекао да је "поменула два од та четири кандидата", додајући да он посматра и мало шире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана