Саслушани осумњичени за хаос у Београду, седморо признало кривицу

Танјуг
Саслушани осумњичени за хаос у Београду, седморо признало кривицу

БЕОГРАД - Поводом догађаја од 24. децембра, током протеста испред Скупштине Града Београда, у Вишем јавном тужилаштву у Београду током претходног дана и ноћи саслушани су осумњичени за извршење кривичних дјела позивање на насилну промјену уставног уређења и насилничко понашање на спортској приредби и јавном скупу.

Седморица осумњичених су признали кривицу, за 11 је тужилаштво предложило притвор док је према двоје осумњичених тужилаштво укинуло задржавање и они су пуштени да се у даљем току поступка бране са слободе.

Сви осумњичени су на саслушању изнијели своје одбране, саопштило је то тужилаштво.

Седморица осумњичених су након саслушања признали кривицу и закључили споразум о признању кривичних дјела на условне казне затвора и новчане казне, а споразуми ће бити прослијеђени на одлуку о потврђивању Вишем суду у Београду.

Четворица осумњичених Зоран М. (68) Срђан С. (36), Никола В. (32) и Марко Р. (38) закључили су споразуме о признању кривичног дјела насилничког понашања на спортској приредби јавном скупу у стицају, са кривичним дјелом позивање на насилну промјену уставног уређења на условне казне затвора од шест мјесеци с роком провјере од двије године и новчану казну од 20.000 динара, односно Марко Р. на новчану казну од 10.000 динара. Реља Ђ. (18), Лука Ш. (23) и Војислав О. (48) закључили су споразуме о признању кривичног дјела насилничког понашања на спортској приредби и јавном скупу на условне казне затвора од три мјесеца с роком провјере од годину дана и новчане казне од 20.000 и 10.000 динара. Према двоје осумњичених тужилаштво је укинуло задржавање, Милици М. (37) и Стефану М. (19) и они су пуштени да се у даљем току поступка бране са слободе.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да према 11 осумњичених одреди притвор, да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду.

Притвор је предложен за Станоја Ш. (45), Андреја Р. (18), Гојка Д. (36), Димитрија Р. (19), Панту Ј. (54), Димитрија П. (21), Бранислава Т. (26), Славомира Р. (58), Матеја А.(39), Предрага П. (44), Сашу Д. (54).

Против свих осумњичених поднијете су кривичне пријаве због наведених кривичних дјела, поводом којих ће бити спроведене доказне радње у скраћеном поступку, након чега ће тужилаштво одлучити да ли ће против осумњичених поднијети оптужне приједлоге или ће обуставити поступке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана