Саслушана мајка заробљене дјевојчице из Београда, открила зашто није виђала дијете

ГС
Foto: Курир

БЕОГРАД - Невена Т. мајка осмогодишње девојчице коју је, како се сумња, отац Урош Пашајлић држао заточену у стану у Миријеву, као и полицајка која је пронашла дјевојчицу у језивом стању у кади данас су саслушана као свједоци у истрази која се води против Пашајлића у Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Невена Т., како сазнајемо, изјавила је да шест мјесеци прије него што је девојчица затечена у језивом стању у кади стана у насељу Миријево у марту, дијете није видјела и да би да је знала за страхоте кроз које пролази њено дијете цијели случај пријавила.

- Када сам је видела последњи пут, пре шест месеци, деловала је нормално за свој узраст, причала је али је говорила тихо. Када сам питала Уроша да виђам дете, он је увек говорио да ћемо се чути, али се онда данима није јављао, због тога сам у последње две године ређе виђала дете - испричала је, како незванично сазнајемо на саслушања мајка девојчице.

Она је објаснила да је са Урошем у браку била од 2010. до 2015. и да им је дијете по рођењу одузето, јер је она била осуђивана за насиље у породици према својој мајци. Суд је, како је објаснила, одлучио да старатељство на девојчицин "трећи или четврти рођендан додели оцу".

- Испричала је и да је са Урошем Пашајлићем разговарала о томе да дете треба да се упише у претшколско и школу, али да је он уверавао да ће о томе разговарати и све решити "када дође време" - открива  саговорник Курира.

Према његовим ријечима, мајка је изјавила и да је Урош Пашајлић, када су разговарали о дјетету уверавао да је "све у реду и да јој обезбјеђује све што јој треба, да брине о њој".

Као свједок у истрази, јуче је саслушана и полицајка Ј. Р. која је послије пријаве нове Пашајлићеве супруге да трпи насиље у породици и да сумња да он у стану у Миријеву држи заточену своју ћерку, прва ушла и пронашла дјевојчицу. Пполицајка је и данас потрешена сценом коју је тога дана затекла и не може да се опорави од трагедије дјетета које је затекла у кади.

- Када смо ушли, у стану није било светла, али је светло било упаљено у купатилу. Врата купатила су била закључана са спољне стране и кључ је био у брави. Када смо отворили, из каде се помолила девојчица која није устала, већ се само придигла у седећи положај. На себи је имала јакницу са капуљачом, доњи део тренерке, одећа је почела да спада када сам је узела у наручје јер је била много мршава - изјавила је у потресном сведочењу полицајка која је пронашла осмогодишњу девојчицу.

Када у којој је дјевојчица била, није имала постељину већ само једну прљаву мајицу на којој је била дјевојчица.

- У купатилу није било хране ни воде - испричала је шта је затечено у купатилу, наводећи да јој је призор који је те вечери видјела и данас пред очима.

Ради подсјећања, као први сведок у истрази саслушана је друга супруга осумњиченог Пашајлића, И. Л. која је према незваничним информацијама изјавила да није знала да је он држи девојчицу закључану.

- Навела је да су они живели заједно у њеном стану од децембра 2021. и да јој је рекао да његова ћерка из првог брака живи са стрином. Тек када је и сама постала жртва, коју је тукао, малтретирао и држао заточену, успела је да побегне и цео случај пријави полицији - испричао је саговорник Курира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана