Саслушана мајка малољетног убице из „Рибникара“

ГС
Саслушана мајка малољетног убице из „Рибникара“

БЕОГРАД - М. К. (46) мајка дјечака К. К. (13) који је осумњичен да је убио девет ученика и чувара, потом ранио још 15 дјеце и наставницу Основне школе "Владислав Рибникар" у Београду, саслушана је у полицији, јавили су српски медији.

Она је јуче саслушана по захтјеву Тужилаштва , а у полицију је дошла да да изјаву у пратњи свог адвоката.

Тужилаштво је покренуло истрагу због сумње на занемаривање и злостављање.

- Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтјев за прикупљање потребних обавјештења којим је наложено да се саслуша осумњичена мајка, да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владислав Рибникар", као и да се предузму све друге мјере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања - речено је раније из тужилаштва.

Такође, Градском центру за социјални рад, како се додаје, наложено је да изврши дијагностичку процјену функционисања породице дјечака (13) и о томе достави извјештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

- Након што тужилаштву буду достављени извјештаји Полицијске управе за Град Београд и Градског центра за социјални рад, јавност ће без одлагања бити обавијештена о даљем току поступка и донијетим одлукама - наводи се из Првог основног јавног тужилаштва.

Ученик седмог разреда београдске школе "Владислав Рибникар" 3. маја је у школу ушао са очевим пиштољем. Кобног дана испалио је хице у правцу чувара школе, Драгана Влаховића, а потом усмртио и двије дежурне ученице.

Тринаестогодишњак се затим упутио ка кабинету историје гдје је убио шест школских другара, а ранио такође шест ученика, од којих је једна дјевојчица преминула у болници, те наставницу историје.

Она је саслушана како би се утврдило да ли је било запуштања или злостављања дјечака, уколико се то докаже, она ће бити "предата" Првом основном јавном тужилаштву.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана