Саслушан младић из Подгорице ухапшен на Газиместану

Срна
Саслушан младић из Подгорице ухапшен на Газиместану

ПРИШТИНА - Ристо Јовановић из Подгорице саслушан је у Основном тужилаштву у Приштини у својству осумњиченог за наводно кривично дјело изазивања националне и вјерске мржње и нетрпељивости, рекла је бранилац Јована Филиповић.

Јовановићу је претходно одређено полицијско задржавање од 48 часова.

Филиповићева је за РТС рекла да је рочиште поводом овог случаја заказано за сутра у 10.00 часова у Основном суду у Приштини.

“С обзиром на то да до данас тужилац није поднео захтев за продужење притвора, надамо се да ће му судија дозволити да се брани са слободе”, навела је Филиповићева, која је данас обишла ухапшеног Јовановића.

Она је навела да Јовановић има неколико модрица на рукама насталих током хапшења и да јој је рекао да се према њему у притвору опходе коректно.

Јовановића је ухапсила специјална полиција самопроглашеног Косова јер је покушао да укаже на беспотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из дворишта меморијалног комплекса на Газиместану, што је документовано и видео-снимцима.

Медији наводе да је суспендован српски полицајац који је покушао да спријечи хапшење Јовановића на Газиместану.

Црногорски премијер Здравко Кривокапић затражио је након његовог хапшења од приштинских власти да саопште да ли су и зашто ухапсили држављанина Црне Горе и да, уколико он није починилац кривичног дјела, треба да одмах буде пуштен на слободу.

Демократски фронт (ДФ) је затражио од Владе Црне Горе да од самопроглашеног Косова захтијева хитно пуштање на слободу Риста Јовановића, те најаво да ће, у противном, организовати протесте испред просторија те лажне државе у Подгорици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана