"Шарићеви" полицајци оптужени за пребијање колеге

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Прво јавно тужилаштво у Београду поднијело је оптужни приједлог против двојице полицијских службеника Данила Стојановића (43) и Милутина Радовановића (47) који се терете да су у фебруару на Цветном тргу пребили колегу, једног од начелника у Интерполу М.В. (43).

Стојановић је ухапшен прије два дана у Беранама, док је Радовановић још у бјекству и за њим је расписана међународна потјерница на захтјев Тужилаштва за организовани криминал, које их сумњичи да су припадници групе Дарка Шарића ухапшеног прошле недјеље.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним приједлогом Стојановића терети за кривична дјела насилничко понашање и учествовање у тучи те је суду предложило да га осуди на годину и шест месеци затвора, док Радовановића терете за насилничко понашање и тешку тјелесну повреду и предлажу да га суд осуди на двије године затвора.

Они се терете да су се 21. фебруара у једном кафићу на Врачару, након вербалног конфликта, потукли са 44-годишњим М.В. који је задобио тешку тјелесну повреду.

Према наводима из оптужног приједлога, Стојановић је примијетио М.В. који је сједио у башти једног кафића, те је пришао његовом столу, да би се након краће вербалне расправе удаљио, а потом вратио заједно са осумњиченим Радовановић који је пришао оштећеном и одгурнуо га у предијелу груди.

Потом је дошло до физичког конфликта између Стојановића и оштећеног, након чега је пришао и Радовановић, те је оштећени том приликом задобио неколико лаких и једну тешку тјелесну повреду, нанијету од стране Радовановића.

Полицајци су се након критичног догађаја удаљили са лица мјеста.

Приликом претреса Радовановићевог стана, полиција је пронашла ловачку пушку за чије држање он није имао дозолу, те је формиран посебан предмет због постојања сумње да је извршио кривично дјело недозвољена производња, држање ношење и промет оружја и експлозивних материјала.

Први основни суд је Стојановићу и Радовановићу 11. марта укинуо притвор, након чега су се бранили са слободе.

Оштећени М.В. је у свом исказу у тужилаштву описао догађај који се види на снимку већ познатом јавности, наводећи да га је тај догађај потресао и узнемирио, као и да је од раније у лошим односима са пријављенима не прецизирајући из ког разлога. Придружио се кривичном гоњењу и истакао имовинско правни захтјев.

Он је иначе оперисан због прелома вилице усљед повреда које су му нанијете у тој тучи.

Осумњичени су раније на саслушању у тужилаштву негирали дјело, наводећи да је дошло до свађе, али тврдили су да је М.В. њиих ударао, а не они њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана