Шарићева одбрана тражи изузеће судија због пристрасности

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Оптужени Дарко Шарић затражио је данас да се из петочланог вијећа Апелационог суда у Београду које ће одлучивати о пресуди којом је осуђен за прање пара, изузме предсједник већа судија Милимир Лукић због сумње у његову пристрасност.

Његови браниоци тражили су изеће и Лукића и још троје судија из истог разлога, јер су сви они учествовали у доношењу правоснажне пресуде против Шарића у процесу који се води за кријумчарење кокаина из Латинске Америке.

Та пресуда је укинута одлуком Врховног касационог суда и враћена је Апелационом суду на поновно одлучивање, које је у току пред новим судским већем. Жалбена сједница је одложена за сутра до одлуке предсједника суда о захтјевима за изузеће. Изузеће судије Лукића је тражено и јер је у два наврата давао интервује НИН-у у вези са процесом против Шарића.

Шарић је данас у суд дошао из кућног притвора, а велики број медијских екипа поново га је чекао у Немањиној улици као и пре две седмице када је долазиио у зграду Специјалног суда гдје му је у току претрес пред Апелационим судом у другостепеном поступку због оптужби за кријумчарење кокаина.

Сједница по жалбама на пресуду за прање пара је заказана за 10 радних дана, и планирано је да траје до 8. априла. На овој сједници биће разматране жалбе на пресуду Специјалног суда од 31. јула 2020. године, након које ће суд одлучити да ли ће пресуду потврдити у цијелости, преиначити, укинути и наложити понављање суђења или сам отворити претрес и извести кључне доказе, а потом правоснажно пресудити.

Шарићу је иначе почетком марта почео претрес пред Апелационим судом у другостепеном поступку након жалби на пресуду којом је осуђен на 15 година затвора због кријумчарења 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана