Шарић осуђен на 15 година затвора

Срна
Шарић осуђен на 15 година затвора

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 15 година затвора Дарка Шарића као организатора групе која се терети за кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

На исту казну затвора осуђен је и Горан Соковић, који је у бјекству и којем се судило у одсуству, наводи се у одлуци Апелационог суда објављеног на његовом сајту.

Апелациони суд је њима потврдио казне из провстепене пресуде, мада је промијенио квалификацију кривичног дјела, док је осталим оптуженима казне махом незнатно смањио или повећао.

Шарић је у притвору од предаје српским властима 18. марта 2014. године, а претходно је био пет и по година у бјекству.

У образложењу одлуке казне за Шарића, суд је навео да је олакшавајућа околност за њега што је породичан човјек, али да је као отежавајућу околност цијенио што је “криминална активност којом је остварена организација на планетарном нивоу, која је кроз континуиране активности баратала са неспорно утврђено великим количинама кокаина”.

Притом је имао у виду и Шарићев ранији живот, али то није узето у обзир приликом одмјеравања казни.

“Имајући у виду значај отежавајућих околности које је утврдио на страни овог окривљеног олакшавајуће околности нису могле бити од таквог значаја да би то довело до блаже казне од максимално запријећене законом, те је осуђен на казну затвора у трајању од 15 година”, навео је Апелациони суд.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана