Шарановићу 30 година затвора због убиства београдског адвоката

Тањуг
Шарановићу 30 година затвора због убиства београдског адвоката

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас на 30 година Владимира Шарановића поводом оптужби да је убио адвоката Владимира Зрелеца 1. децембра 2015. године на Врачару.

Ово је прва пресуда за убиство неког адвоката у Србији.

Иначе ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбана имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Владимир Шарановић је осуђен за кривична дјела тешко убиство и неовлашћена производња и стављање у промет дрога, јер је у стану којем је живио са супругом пронађена извјесна количина марихуане.

Шарановић је током суђења негирао оптужбе за убиство београдског адвоката, потврђујући да га је познавао и да га је са њим упознао рођак Слободан Шарановић.

У својој завршној ријечи, обратио се удовици адвоката Ањи Зрелец наводећи да му је жао њеног супруга, али да он нема ништа са убиством.

Признао је кривично дјело које се тиче марихуане пронађене у стану у којем је боравио са супругом током скоро двије године скривања од полиције.

Овај случај се доводи у везу са Зрелецовим заступањем Владимировог рођака из Црне Горе Слободана Шарановића, убијеног у Будви 2017. године.

Слободану Шарановићу убијени београдски адвокат водио је послове у вези са коцкарницама и мјењачницама, а био је ангажован и у поступцима у Србији и у Црној Гори који су се против водили због сумње да је наложио убиство Николе Бојовића и Милоша Видаковића.

Владимир Шарановић је својевремено био запослен у фирмама свог убијеног рођака.

Медији су раније писали да се у доказима овог предмета налази и писмо за које је Зрелец рекао "да се да полицији уколико му се нешто догоди", а које је написао Слободан Шарановић.

Више од двије године након убиства Зрелеца, Владимир Шарановић је био у бјекству, све до хапшења 9. јануара 2017. године у околини Зрењанина по потјерници Вишег суда у Београду. Од тада се налази у притвору.

Оптужен је да из кола у покрету 1. децембра 2015. године изрешетао адвоката Зрелеца испред зграде у којој је имао адвокатску канцеларију на Врачару.

Три седмице након оружаног напада, београдски адвокат је подлегао повредама у Ургентном центру.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана