Шапић: У Београду 165 нехигијенских насеља са 30.000 људи

Срна
Шапић: У Београду 165 нехигијенских насеља са 30.000 људи

БЕОГРАД - У Београду, према посљедњој евиденцији, постоји 165 нелегалних и нехигијенских ромских насеља у којима живи готово 30.000 људи, рекао је градоначелник Београда Александар Шапић.

Шапић је навео да је ријеч о небезбједним насељима за живот, како за њихове становнике, тако и за људе у чијем се окружењу налазе, што је велики проблем.

Он је истакао да је рјешење проблема нелегалних ромских насеља прије свега да се покуша да се ти људи интегришу у друштво како би живјели нормалан живот и на тај начин повећали и њихову, али и безбједност суграђана који живе у близини.

Према његовим ријечима, град Београд не може сам да ријеши ово питање, а једно од могућих рјешења је да се покуша објаснити Ромима да морају да промијене начин свог живота.

-Град ће пронаћи просторе на којима ће они моћи свој отпад који сакупљају да одвозе. Они морају да донесу одлуку да ли желе да живе по стандардима цивилизованог света или желе да живе у условима нехигијенских насеља где је велика фреквенција саобраћаја и где лако може да дође до тога да неко погине - рекао је Шапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана