Шапић: Одлаже се сједница Скупштине Града Београда, ово је разлог

ГС
Шапић: Одлаже се сједница Скупштине Града Београда, ово је разлог

Предсједник Привременог органа Града Беогада Александар Шапић изјавио је данас, прије почетка конститутивне сједнице Скупштине Београда, да ће она бити одложена за још два дана.

Он је рекао да ће предсједавајући Тома Фила заказати седницу за 3. март и да ће до тада коалиција "Београд не сме да стане" заузети коначни став и обавјестити јавност шта су одлучили.

Шапић је рекао зашто су одлучили да одложе сједницу за још два дана.

- Фила ће ову Скупштину одложити на два дана, до 3. марта када је последњи рок за њено конституисање и наши одборници ће се тамо неће појавити да би он онда имао основа да је одложи до тог датума - рекао је Шапић.

Додао да се у међувремену доста тога промијенило због чега смо се одлучили да одложимо сједницу на још два дана, с обзиром на специфичност ситуације и овог момента и дешавња на политичкој сцени у Београду, због политичког легитимитета, да сачекамо да видимо да ли ћемо успјети да се договоримо, прије свега с господином Несторовићем,  кога смо сматрали легитимним и кредибилним.

Подсјетимо, Конститутивна седница Скупштине града Београда, која је 19. фебруара одложена због недостатка кворума, заказана је за данас, али је и даље неизвесно како ће се одвијати и да ли ће бити постигнут договор о формирању градске власти или ће се прибећи новим изборима.

Шапић је најавио да ће се обратити уочи седнице и дати све информације, а да ће одлука о формирању власти у Београду или одржавању избора бити донијета до 3. марта када истиче законски рок.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана