Санчез: Шпанија уз Србију у одбрани њеног територијалног интегритета

Срна
Санчез: Шпанија уз Србију у одбрани њеног територијалног интегритета

БЕОГРАД - Шпански премијер Педро Санчез поручио је данас у Београду да Шпанија подржава Србију о питању Косова и Метохије и да ће увијек бити уз њу у одбрани принципа међународног права и територијалног интегритета и суверенитета, за шта се залажу обје државе.

Санчез, који се састао са предсједником Скупштине Србије Ивицом Дачићем, рекао је да ће Шпанија бити уз Србију и на путу европских интеграција, истичући да Србија треба да постане пуноправна чланица ЕУ.

Дачић је оцијенио да су билатерални односи Србије и Шпаније одлични, пријатељски и привилеговани, као и да биљеже константан успон, без отворених питања, саопштено је из Скупштине Србије.

Он је истакао да односе двије земље одликује обострана подршка по темама од виталних националних интереса и изразио увјерење да ће посјета премијера Шпаније и његови разговори са највишим званичницима Србије дати нови подстрек сарадњи на свим нивоима.

Дачић је поновио је да је чланство у ЕУ стратешко опредјељење, као и да очекује убрзање преговарачке динамике, наводећи да Србија спроводи важне реформе и остварује значајне резултате.

Шпански премијер завршио је дводневну посjету Србији, а са аеродрома "Никола Тесла" испратио га је министар финансија Синиша Мали.

Санчез је јуче у Београду разговарао са предсjедником Србије Александром Вучићем који га је затим угостио на вечери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана