Салко Зилџић признао кривицу, биће осуђен на годину дана кућног притвора

ГС
Foto: Бљесак.инфо

УЖИЦЕ – Салко Зилџић, посланик у Парламенту ФБиХ, склопио је споразум о признању дјела са Вишим тужилаштвом у Ужицу, те ће бити осуђен на годину дана кућног притвора.

Како је рекао његов адвокат, Љубиша Радуловић, Зилџић је осуђен на кућни затвор у трајању од годину дана, те да споразум треба да буде потврђен од стране Вишег суда у Ужицу.

"Уколико се потврди споразум од стране суда, осуђени ће бити пуштен из притвора, а очекујемо да ће потврда услиједити у кратком року. Према Кривичном закону БиХ, он ће моћи откупити ту казну", навео је Радуловић за федералне медије.

Против Зилџића је Више јавно тужилаштво из Ужица покренуло истрагу јер се сумњичио да је учинио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, на основу Кривичног законика Србије.

Подсјећамо, Салко Зилџић је ухапшен 18. септембра у Србији.

Из Министарства безбједности БиХ су саопштили 20. септембра да су припадници Граничне полиције Србије приликом контроле на граничном прелазу пронашли почасну легитимацију Обавештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА) код Зилџића. Том приликом код њега је пронађен и пиштољ који је уредно регистрован.

Ипак, његов адвокат је раније изјавио да не постоји никаква легитимација ОБА код Зилџића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана