Сајам у Новом Саду посјетило 140.000 људи

Срна
Сајам у Новом Саду посјетило 140.000 људи

НОВИ САД - У Новом Саду данас је завршен 89. Међународни пољопривредни сајам, који је имао 140.000 посјетилаца из Србије, земаља окружења и Европе.

На овогодишњем Међународном пољопривредном сајму учествовало је 1.100 излагача из 21 земље Европе и свијета.

Новосадски сајам, организатор највеће аграрне смотре у региону, саопштио је вечерас да је продаја пољопривредне механизације, опреме, као и продаја стоке на Сајму премашила сва очекивања.

На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске и Спољнотрговинске коморе БиХ своју понуду директно је представило 11 привредних друштава, док их се више од 20 сајамским посјетиоцима представило путем каталога.

Излагачи на штанду Привредне коморе Републике Српске истакли су задовољство оствареним пословним контактима, као и бројем посјетилаца.


Велику пажњу изазвао је “Калдерин” приземни генератор, уређај најновије генерације за разбијање градоносних облака, а највише посјетилаца било је на штанду љубињског “Љекобиља Херцеговина” и “Агро дестила” из Бакинаца у општини Лакташи.

“Љекобиље Херцеговина” представило је разне чајеве, капи, креме, лосионе за косу, уља за масажу, справљене од љековитих трава са херцеговачког крша.

Посјетиоци су на штанду “Агро дестила” могли дегустирати “Дједову ракију”, шљивовицу која је носећи бренд те компаније, као и вина на штанду брчанске “Винарија Пајић”.

Штанд Привредне коморе Републике Српске посјетили су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Чубриловић и Пастор показали су велико интересовање за понуду производа из Српске.

Током трајања Сајма продат је најскупљи сајамски експонат “Кронеов” силажни комбајн за 450.000 евра и то купцу из околине Сомбора.

Највећа сајмска атракција бик “Велиша”, тежак 1.700 није имао купца, али је његов власник Раденко Јеремић најавио долазак бика и догодине да, како каже, изнова одушевљава и задивљује, како дјецу, тако и одрасле.

Међународни пољопривредни сајам пратило је око 600 новинара из Србије, Републике Српске, БиХ, Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Словеније, Турске, Мађарске и Аустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана