САЈ обиљежио 42 године постојањa

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Специјална антитерористичка јединица /САЈ/ Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије данас је обиљежила свој дан и 42 године постојања.

Командант САЈ-а Спасоје Вулевић рекао је да је САЈ спреман да у сваком тренутку заштити животе и безбједност грађана и Србије, саопштено је из МУП-а.

Он је навео да је САЈ од оснивања увијек тежио да одговори на оперативне изазове и изврши задатке са посебно усавршеном тактиком, опремом и организационом структуром.

"Ослоњена на велико искуство, стицано на првој линији, током 42 године борбе против тероризма и најтежих облика криминала, САЈ је у потпуности усклађена са вредностима и одредбама садржаним у највишим правним актима наше државе", истакао је Вулевић.

Вулевић је нагласио да посебно место у историји јединице и срцима њених припадника заузима 16 колега који су изгубили животе извршавајући задатке у одбрани безбједности Србије и штитећи безбједност њених грађана, те истакао да они и њихове породице нису заборављени.

Припадницима САЈ-а Дан јединице честитао је и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, наводећи да је САЈ иза себе оставио траг у времену и непрекидној борби српског народа за слободу.

"Српски народ своју историју пише непрекидном борбом за слободу. Бескрајним, безбројним ратовима и биткама српски народ је изборио своје право, преко сваке наде, да сам одлучује о себи", нагласио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана