Сахрањени мајка и син који су погинули на дан крсне славе

Г.С.
Сахрањени мајка и син који су погинули на дан крсне славе

ШАБАЦ - На сеоском гробљу у Свилеуви код Коцељеве, једно поред другог су сахрањени мајка Радмила (78) и син Горан Ж. (57) који су јуче, на дан крсне славе Светог Аврамија, погинули у стравичној саобраћајној несрећи на путу Коцељева - Баталаге.

Мајка и син су изгубили животе на месту несреће у повратку кући из Коцељеве, а Ј.П. (59) и Д.П. (56) који су сједили на задњем сједишту, које је Горан успут повезао задобили су тешке тјелесне повреде и хоспитализовани су у шабачкој болници.

– Цијело село је у жалости. Моја супруга је ујутро била са Гораном у цркви. Донио је колач и жито да се освештају. Испричао је да је све припремио за славу, али да мора Радмилу да одвезе на превијање у Дом здравља у Коцељеву прије него што почну да долазе гости. Мало касније смо чули да су обоје погинули – испричао је комшија из села.

Мјештани кажу да је пут на којем се догодила трагедија опасан због великог броја кривина. Уз то, раније је падала је киша, асфалт је био мокар и клизав, па претпостављају да је Горан због тога изгубио контролу и слетио са пута.

– Аутомобил је исклизнуо и неколико пута се преврнуо. Горан и Радмила, која је била на мјесту сувозача, били су заробљени у смрсканом аутомобилу док нису стигли ватрогасци-спасиоци који су сјекли олупину да би извукли њихова тијела након што је обављен увиђај – навели су очевици несреће.

Горан је био породичан човјек и послије смрти оца се старао о мајци. У селу о њиховој кући говоре са поштовањем и јуче, на дан трагедије умјесто да славе крсну славу у дворишту се тужним поводом окупио велики број људи да изразе саучешће и помогну у припремању сахране.

У никад тужнијој поворци Радмилу и Горана на вјечни починак у сузама је, осим породице и најближих рођака испратио велики број пријатеља и комшија који не памте већу трагедију у овом малом селу, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана