Сахрањена Ксенија Вучић

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Новинарка, прва супруга предсjедника Александра Вучића, Ксенија Вучић, сахрањена је данас на Новом гробљу у Београду.

Од Ксеније Вучић опростио се главни и одговорни уредник информативног програма ТВ Пинк, њен колега, Горан Гмитрић. 

Опело Ксенији Вучић у цркви на Новом гронљу служио је патријарх СПЦ Порфирије, који је рекао да је имао имао прилику да, пре неколико година, више од 10 дана сваки дан разговара са Ксенијом, те примјетио да "ништа није случајно". Додао је да су, тада били заједно у Кардиоваскуларној хируршкој болници и тада је, каже, примјетио да је њена душа била боготражитељска и боготежњива. "Разговари смо о смислу постојања", рекао је патријарх и додао да је сигуран да су јој одговори на та питања сада јаснија него њему.

"Њено срце, њена душа је испуњена радошћу, а ако постоји туга то је због људи који остају овде, а који њу воле и које је она волела", рекао је патријарх. Он је позвао све да преточе тугу у молитву за њену душу. "Нека је Господ својом љубављу прими у царство Божије и нека јој опрости сваки грех", рекао је патријарх. Патријарх је рекао да Бог има свој ред и да сви одлазе у време које је најбоље по њих.

Након опела формирана је дуга опроштајна поворка, а иза ковчега ишли су Ксенијина мајка, са унуком Данилом и председник Александар Вучић са ћерком Милицом. Сахрани присуствују премијерка Ана Брнабић, предсједник парламента Ивица Дачић, министри у влади Синиша Мали, Ненад Поповић, Дарија Кисић Тепавчевић, Маја Гојковић, Милан Кркобабић, Ирена Вујовић, Анђелка Атанасковић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, градоначелник Београда Зоран Радојичић замјеник градоначелника Горан Весић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадор Србије у САД Марко Ðурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију  Петар Петковић, бивши предсједник Србије Томислав Николић, бројни посланици и чланови СНС, пријатељи, колеге...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана