Сахрањен Муамер Зукорлић на породичном гробљу код Тутина

Срна
Foto: Анадолија

БЕОГРАД - Потпредсједник Скупштине Србије и предсједник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић сахрањен је данас у свом родном селу Ориљу, код Тутина, у присуству породице и великог броја вјерника, пријатеља и поштовалаца.

Званичници, вјерници и поштоваоци претходно су се молитвом на тргу у Новом Пазару опростили од Муамера Зукорлића, бившег главног муфтије Исламске заједнице у Србији са сједиштем у Новом Пазару.

Предсједник Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтија Мевлуд Дудић рекао је за Зукорлића да је био међу ријетким људима који су уносили позитивне промјене у друштву.

“Муамер је водио борбу за јачање исламске заједнице и оснивао је високошколске установе. Много је журио, као да је знао да ће бити кратког века”, рекао је Дудић.

Молитви су присуствовали и бивши и садашњи поглавари Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић и Хусеин Кавазовић.

Након молитве ковчег са тијелом покојног Зукорлића пребачен је у село Орље, гдје је сахрањен на породичном гробљу, пренијели су београдски медији.

Муамер Зукорлић, који је био и предсједник скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, изненада је преминуо у суботу, 6. новембра, у 51. години, након предавања које је држао студентима у Новом Пазару.

Град Нови Пазар донио је одлуку да 7. новембар прогласи Даном жалости поводом смрти Зукорлића, док је општина Сјеница прогласила тродневну жалост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана