САД Приштини одобриле продају 246 ракета Џавелин за 75 милиона долара

Танјуг
САД Приштини одобриле продају 246 ракета Џавелин за 75 милиона долара

ВАШИНГТОН- Амерички Стејт департмент одобио је потенцијалну продају Приштини 246 ракета Џавелин за процјењену вриједност од 75 милиона долара, саопштио је данас Пентагон

Како је навео, главни извођачи радова биће Џевелин Џоинт вентур, који чине компанија Локид Мартин и Рејтеон мисајлс и дифенс, преноси Ројтерс.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да ће Србија наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану, као и да ће радити на очувању српско-америчких односа, упркос чињеници да су САД одлучиле да прихвате захтјев Приштине о куповини противтенковских ракета "Џавалин".

Вучић је примио амбасадора САД Кристофера Хила који га је обавјестио о тој америчкој одлуци за коју је предсједник рекао да је "велико разочарање" за Србију.

Министар одбране привремених приштинских власти Ејуп Маћедонци потврдио је данас да су започете процедуре за куповину противтенковских ракета "Џевелин"од САД и истакао да је одлука о тој набавци дио плана транзиције такозваних косовских безбједносних снага у војску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана