Са Космета и данас стиже слика протеста (ВИДЕО)

ГС
Foto: Косово он лајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Након затварања српских институција на сјеверу Косова у петак, радници Привременог органа Косовска Митровица су у понедјељак, првог радног дана након затварања, покушали да дођу на своја радна мјеста, међутим, на улазу су заустављени.

Они су и данас окупљени испред зграде ПО Косовска Митровица, разочарани јер су поново наишли на затворена врата.

Запослена у ПО Косовска Митровица Весна Савић казала је да након 35 година рада, данас не може да дође до свог радног мјеста. Истакла је да је та институција пружала услуге свим грађанима.

- Са мојим колегама сам данас дошла да радим и зарадим. Издржавам своје дијете од ове плате. Наишла сам на затворена врата. Тужна сам, разочарана. Као што сви знате, сви грађани Митровице, ми смо били овдје у служби грађана, јавни сервис. Не само за Србе. Долазили су Албанци из Приштине, долазили су из Липљана, из Гњилана. Овјеравали су рјешења и регулисали своје пензије, вадили су српске личне карте. У сваком тренутку смо били ту за све, без обзира одакле су. Долазили су муслимани, Роми. Кад нешто нисмо могли да урадимо, упућивали смо људе гдје да оду да то заврше, помагали смо и сви су излазили задовољни. Нажалост, послије 35 година рада наилазим на затворена врата. Ускраћена су дјеци елементарна права за остваривање додатка и материјалне помоћи, ускраћена је људима социјална помоћ. Шта рећи..., казала је Савић, за Косово он лајн.

Још један од радника ПО Косовска Митровица, Саша Петровић, истакао је да општинска управа постоји од 1945. године и да је, чак и током ратних дешавања, наставила са радом.

- За вријеме свих ратних дешавања, није престајала са радом. Након рата, такође није престајала са радом. Сваког дана су ова врата била отворена за све наше грађане, без обзира на њихову националну и вјерску припадност. Стога нас ово спријечавање нашег рада и узурпација наших просторија још више боли, рекао је Петровић.

И запослени у ПИО фонду данас су се окупили испред зграде, у знак протеста јер им је онемогућено да обављају свој посао.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана