Руски и српски војници реконструишу пут на Голији

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Инжињерци Војске Србије и њихове колеге из Оружаних снага Руске Федерације заједно раде на реконструкцији пута на Голији у оквиру пројекта "Хуманитарна асистенција", који ће мјештанима тог планинског краја омогућити да поново живе и раде као и прије прошлогодишњих поплава које су их оставиле без важне путне дионице.

Капетан прве класе Владан Симоновић из Команде Друге бригаде копнене војске рекао је да се овај пројекат реализује путем билатералне војне сарадње Србије и Руске Федерације.

"Реч је о реконструкцији пута у месној заједници Средња Река (општина Ивањица), на деоници која се протеже од правца села Дајићи, засеока Сува река и засеока Саставци, у укупној дужини од 13 километара", додао је Симоновић.

Ангажовано је 24 припадника Војске Србије и 13 инжињеријских машина, шест возила самоистоваривача и два теренска возила, саопштено је из Министарстрва одбране Србије.

Инжињеријску јединицу Оружаних снага Руске Федерације, предвођену потпуковником Тљегеном Дављетјаровим, чини 15 чланова команде и људства које извршава радове. "Задатке које извршавају инжињеријске јединице Војске Србије слични су онима које ми извршавамо у Русији и руским инжињеријским јединицама. А што се тиче технике, постоје, наравно, одређене разлике и техника није иста, али имајући у виду да су на овом задатку ангажовани стручњаци у свом послу, брзо су се прилагодили на жсрпски начинж извршавања задатака", истакао је потпуковник Дављетјаров.

Сарадњу са припадницима Војске Србије потпуковник Дављетјаров оцијенио је највишом оцјеном.

"Налазимо се у братској држави, са мало другачијим географским условима, али, иначе, све се ради као код куће", поручио је Дављетјаров.

Предсједник општине Ивањица Момчило Митровић захвалио је Војсци Србије, напомињући да ово није први пут да долази да помаже и истакао да Војска Србије за мјештане овог краја значи сигурност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана