Русија наставља подршку очувању интегритета и суверенитета Србије

Срна
Русија наставља подршку очувању интегритета и суверенитета Србије

БЕОГРАД/МОСКВА - Руска Федерација ће наставити да пружа подршку Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета, те прихватити рјешење за Косово и Метохију које за Србију буде прихватљиво, потврдио је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров у разговору са предсједником Скупштине Србије Ивицом Дачићем.

На састанку одржаном у Москви разговарано је о дијалогу Београда и Приштине, ситуацији у региону, као и дешавањима на глобалној политичкој сцени, а Лавров је информисао Дачића о предстојећем састанку предсједника Русије Владимира Путина и САД Джозефа Бајдена у Женеви.

Током разговора у пријатној и пријатељској атмосфери, саговорници су изразили спремност да наставе да доприносе даљем развоју стратешких односа двије земље како на билатералном, тако и на мултилатералном плану.

Дачић, који се налази у вишедневној посјети Русији, истакао је да је парламентарна дипломатија снажан механизам за сарадњу и унапређење односа, саопштено је из Скупштине Србије.

Он је навео да је након успјешних разговора са предсједницима Државне думе Вјачеславом Володином и Савјета Федерације Валентином Матвијенко спреман да уложи све напоре у јачање ове сарадње, нарочито у оквиру рада Комисије за сарадњу два парламента, чије се наредно засједање планира до краја године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана