РТС: Тачка 10 - "Обје стране се посвећују међусобном признању"

Срна
РТС: Тачка 10 - "Обје стране се посвећују међусобном признању"

БЕОГРАД - Тачка 10 на папиру који је у Вашингтону понуђен српској делегацији подразумијева између осталог да се "обје стране посвећују међусобном признању", јавио је РТС, позивајући се на сазнања у делегацији Београда.

"Обје стране се посвећују међусобном признању, заштити етничких мањина, реституцији, рјешавању статуса појединаца и саглашавају се да отворе канцеларије за заштиту и годишње извјештаје о правима мањина", гласи тачка 10 на "никад горем папиру" како је оцијенио министар финансија Србије Синиша Мали.

Он је раније данас рекао новинарима да је делегација Београда добила на почетку састанка у Бијелој кући у Вашингтону "никада гори папир од када су кренули преговори са косовским Албанцима".

"Шеснаест тачака је на столу, од чега 10 подразумева међусобно признање", рекао је новинарима Мали.

Он је навео да има веома мало економских тема и да влада огроман притисак.

"Огроман је притисак. Теме које су за нас веома тешке. Борба која траје. Председник се бори. Да ли ће издржати, видећемо. Ја се враћам тамо. Разговори се настављају и наравно да ћемо се борити до краја. Као што је председник рекао, предаја није опција", рекао је Мали.

Представници Београда и Приштине разговараће током два дана у Бијелој кући у Вашингтону.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је непосредно прије почетка састанка са представницима Приштине у Бијелој кући да је делегација Србије спремна и даће све од себе да постигне компромис о важним економским питањима.

Делегацију Србије предводи Вучић, а у њој су и министар финансија Синиша Мали, предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана