Ротвајлери напали људе на шеталишту, жену ујели за образ

Г.С.
Ротвајлери напали људе на шеталишту, жену ујели за образ

ЧАЧАК - Два ротвајлера изуједала су више особа и једног пса на градском шеталишту у Чачку, због чега ће против несавјесног власника (70) бити поднесена кривична пријава.

Очевици су испричали да су ротвајлери синоћ истрчали из једног дворишта, напали жену која је шетала пса и изуједали га, усљед чега је угинуо. Такође, на шеталишту изуједали су још једну жену и њеног пса, као и мушкарца који је покушао да их одбрани. Према ријечима очевидаца ротвајели су шетали центром града без власника и без корпе на устима.

- Прво су напали једну госпођу која је шетала са кучетом, а затим и другу која је такође била са својим кућним љубимцем. Када су видели шта се дешава грађани који су седели у кафићу поред, одмах су скочили да помогну и успели су некако да отерају разјаране псе и тако од још озбиљнијих повреда спасу суграђанку - каже за РИНУ један од очевидаца.

Додали су да је једна жена збринута у Хитној помоћи.

- Жену су ротвајлери ујели за образ и руку, док су њеног малтезера ујели за ногу - додају очевици.

Припадници МУП-а у Чачку, по налогу надлежног тужилаштва, поднијеће кривичну пријаву против 70-годишњег мушкарца из овог града због сумње да није адекватно обезбиједио два ротвајлера који су напали више људи и пса који је од повреда угинуо. Мушкарац се сумњчи за кривично дјело изазивање опште опасности, објављено је на сајту МУП-а. Он се сумњичи да није адекватно обезбједио своја два пса, расе ротвајлер.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Чачку, против осумњиченог биће поднијета кривична пријава у редовном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана