Романо: Алијанса нема везе са продајом оружја Приштини, нити подржава КБС

Танјуг
Романо: Алијанса нема везе са продајом оружја Приштини, нити подржава КБС

БЕОГРАД- Шеф НАТО канцеларије за везу у Београду Ђампјеро Романо изјавио је данас да НАТО нема никакве везе са продајом оружја самопроглашеном Косову, као и да Алијанса не подржава такозване косовско-безбједоносне снаге /КБС/.

Он је нагласио да подржава став генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга изречен прије два мјесеца у Београду "да НАТО не подржава КБС и њихову транзицију у војску".

"Подржавам став Столтенберга. Алијанса нема везе са најављеном продајом антитенковских ракета џавелин Косову од САД. То не чини НАТО, већ друга држава, која има право на то", рекао је Романо након јавне дебате о концепту војне неутралности и односа Србије и НАТО-а.

Према његовим ријечима, са друге стране требало би истаћи и то да се Кфор на подручју Косова и Метохије држи свог мандата на основу резолуције 1244 Савјета безбједности УН и да задржава непристрасно дјеловање, преноси Тањуг.

Амерички Стејт департмент одобрио је у четвртак, 11. јануара, потенцијалну продају Приштини 246 противтенковских ракетних система "џавелин" процијењене вриједности 75 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана