Рођак Рамаданија тврди да је бјегунац из Сјеверне Македоније стигао на тзв. Косово

Tанјуг
Рођак Рамаданија тврди да је бјегунац из Сјеверне Македоније стигао на тзв. Косово

БЕОГРАД - Бивши припадник тзв. ОВК Бљерим Рамадани, који је побјегао из кућног притвора у Северној Македонији, гдје је ухапшен по потјерници Србије, налази се у свом дому на тзв. Косову, судећи по фотографији коју је објавио Несрет Шашивари. Шашивари је на свом Фејсбук профилу објавио фотографију са Рамаданијем, којег, уз добродошлицу кући ословљава „ујком“ и „ослободиоцем“.

„Ујка Бљерим Рамадани, добродошао кући у наш родни град, жао нам је што је због рата и слободе за Косово било ометано ваше кретање. Ослободиоче, поштовање заувек, бићемо заједно“, написао је Несрет Шашивари у опису фотографије. 

Објава на Фејсбуку је од прије 19 сати, али је питање када је снимљена фотографија. 

Рамадани је прије два дана побјегао из Сјеверне Македоније, пошто су судије одлучиле да му укину притвор и одобре кућни притвор. Он је пре месец дана ухапшен на граници Сјеверне Македоније по Интерполовој потерници Интерпола на захтев Србије, због сумње да је као бивши припадник тзв. ОВК, починио ратне злочине у региону Неродима. 

Рамаданијево бјекство изазвало је реакцију у Србији и Северној Македонији. Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић бјекство је назвао „скандалозним“ и затражио објашњење од државних органа Македоније. Власт у Северној Македонији оптужује правосудне органе који су Рамаданија пустили у кућни притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана