Родитељи убијене дјевојчице за Кецмановиће рекли да им је битан само новац

ГС
Родитељи убијене дјевојчице за Кецмановиће рекли да им је битан само новац

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је свједочењем родитеља убијених 3. маја у ОШ Рибникар настављено суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дјечака који је у поменутој школи убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.

На суђењу су данас прво свједочили Анђелко и Наталија Аћимовић родитељи убијене дјевојчице, који су испричали како је та породица функционисала и колико је њихова ћерка њима уљепшавала сваки дан. Њихова ћерка рањена је 3. маја али је подлегла повредама 15.маја, а њен отац је описао да је у болници била натечена јер јој је један метак био у глави, док су се они сваки дан надали да ће ипак преживети упркос прогнозама љекара. Осврнули се са на тужене, односно породицу Кецмановић, и навели да је то девијантна породица којој је само био битан новац и каријера.

"Јасно је да је то девијантна породица која не осећа ни мало гриже савјести ни одговорности. Нико не мисли да је он (отац дјечака) имао жељу да К.К. убије толико људи, али му је дао средство да убије", тврди Анђелко Аћимовић. Мајка убијене девојчице навела је да су је мајке друге убијене деце тешиле да живот иде даље, али када је погледала у њих, њихове очи су биле мртве.

Свједочили су и родитељи убијеног стражара Драгана Влаховића који су рекли да је он био најбољи од најбољих и да је много вољео дјецу. Следећи сведоче чланови породице Кобиљски. Тужбу у овом спору за накнаду штете поднело је укупно 27 тужилаца, односно чланова породице жртава масакра, а тужени су малолетник и његови мајка и отац. Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Овом тужбом је затражена и новчана рента односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови - и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

 Више јавно тужилаштво у Београду је 10. октобра подигло оптужницу против оца и мајке дјечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је како се сумња К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Решење о потврђивању оптужнице постало је правоснажно, па се очекује да Виши суд у Београду ускоро закаже почетак суђења и у том кривичном поступку.

У овом суду води се још једно суђење по тужби против породице Кецмановић, школе и државе, коју су поднели чланови породице Дукић, односно девојчице која је убијена у школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана