Родитељи настрадалог дјечака у Рибникару обиљежили његов рођендан

Танјуг
Foto: K1

БЕОГРАД - Родитељи Андрије Чикића, дјечака пијанисте убијеног у ОШ "Владислав Рибникар" обиљежили су данас његов, како су навели, "небески рођендан" на Аеродрому "13. мај" у Београду.

Како је мајка дјечака Сузана Станковић Чикић навела, Андријина жеља је била да рођендан прослави код свог оца, који је иначе спортски пилот, на спортском аеродрому.

Испричала је да су планирали да његов рођендан прославе на овај начин прошле године 5. марта, али да је он затражио да то ипак одложе за мај, јер је у марту имао велики број контролних задатака, а и временске прилике то тада нису дозвољавале.

Прославу Андријиног рођендана спречила је трагедија која се 3. маја те године догодила у ОШ "Владислав Рибникар".

"Андрија је увек волео да његови рођендани буду посебни и били су. Он и ја смо имали договор, а ми договор увек поштујемо тако да сам ја желела да му испуним ту жељу и да данас прославимо његов 15. рођендан овде са његовим пријатељима", рекла је Станковић Чикић.

Испричала је да је он желио нешто слично данашњем догађају, да његови другари полете, али да ће летење са другарима организовати неком другом приликом.

"Ми смо увек планирали рођендане заједно, он је увек био јако креативан, имао је доста идеја, а ја сам уживала да са њим спремам рођендане на којима је увек било много деце", рекла је она.

Станковић Чикић је поручила да би сви требало да се мало окренемо позитивним стварима.

"Љубави, емпатији, бризи једни о другима, да не треба да нас плаше чак ни нека тешка осећања. Ми желимо да пошаљемо позитивна осећања друштву, да покренемо неке нове вредности, да бринемо једни о другима и да не дозволимо да се 3. мај понови икад", додала је она.

Андријини другари су уз помоћ гитаре, виолина и виолончела одсвирали неколико пјесама и на тај начин одали почаст свом настрадалом другу.

Испред музичке школе "Станислав Бинички" у којој је Андрија Чикић био ђак генерације, обратио се и један од професора који му је предавао и испричао да је Андрија био један јако талентован младић.

На посебно одвојеном мјесту, родитељи, али и дјеца, имали су прилику да оставе своје емотивне поруке и поздраве Андрији.

Мајка настрадалог дјечака је, захваљујући тиму Аеродрома 13. мај, полетјела жирокоптером из ког је окупљеној дјеци бацила слаткише уз поруку да је то био Андријин поклон њима.

На крају, окупљени су на балонима исписали поруке Андрији и пустили их да лете у небо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана