Родитељи Миљковића одбили да свједоче: Са снахом не говорe, а ево шта је урадио Марков отац

Г.С.
Foto: Г.С.

У Специјалном суду у Београду данас су родитељи оптуженог Марка Миљковића искористили своје законско право и одбили да свједоче у наставку суђења Миљковићу и Вељку Беливуку, који се сумњиче да су новцем стеченим од криминалних дјелатности куповали луксузне аутомобиле, станове и покретне ствари.

Отац Марка Миљковића, Милорад Миљковић који је позван да свједочи на данашње суђење искористио је своје законско право да као отац оптуженог не свједочи у предмету.

Он је на питање да ли познаје неког од оптужених рекао да зна из виђења Филипа Ивановског.

Његова супруга Марина Миљковић, мајка оптуженог, такође је искористила своје законско право да не свједочи, а рекла је да зна оптужене из виђења.

На оптуженичкој клупи је била и Миљковићева супруга Тања, док су родитељи позвани да свjедоче.

" Тања Миљковић је срела родитеље супруга испред суда, али их није поздравила" каже извор Курира.

Једини испитани свједок Јован Стаменковић је испричао да је прије отприлике 10 година продао стан деди оптуженог Миљковића и рекао да не може да се сјети да ли је разговарао са Миљковићем или његовим оцем.

Стаменковић је навео и да је деда са сином дошао да гледа стан и касније донио паре.

Овај свједок је рекао да од оптужених познаје само Миљковића, након чега му је махнуо.

Адвокат Ђорђе Томић је предложио суду да Тањи Миљковић и Бојани Беливук укине мјеру забране напуштања Србије, а исто је предложио и бранилац Марије Ивановски.

Ове приједлоге је суд одбио и заказао сљедеће суђење за 18. октобар.

 

Судија је наложила да се распише потрага за двојицом свједока који су изостали са данашњег суђења и позвала још три свједока.

Бранилац оптуженог Филипа Ивановског, Миљана Перендија, предложила је суду да се као свједоци испитају мушкарци који су радили са Ивановским као обезбјеђење у једном клубу, ради доказивања финансијског примања за овог оптуженог.

Оптужницом су, поред Миљковића и Беливука, обухваћени и Бојана Беливук, Тања Миљковић, Филип Ивановски, Марија Ивановски и Снежана Ђорђевић, због више кривичних дјела прања новца за дјела извршена у периоду од 2015. до 2020. године.

Сви оптужени, осим Снежане Ђорђевић која је спријечена да долази на суђења због здравственог стања, су негирали кривицу.

Оптужницом свим оптуженима је на терет стављено продужено кривично дјело прања новца у саизвршилаштву, осим Снежани Ђорђевић којој је стављено на терет кривично дјело прања новца у саизвршилаштву.

Они се терете да су од 2015. до почетка 2021. године, новцем који је проистекао из кривичних дјела и криминалне дјелатности куповали већи број луксузних аутомобила и других покретних ствари, као и катастарске парцеле у Београду у највећем броју ситуација на име трећих лица и тако покушали да прикрију да новац потиче из криминалне дјелатности.

Против Миљковића и Беливука се води поступак пред судом због сумње да су организовали криминалну групу чији се припадници терете за најтежа кривична дјела, међу којима је и седам убистава.
Ивановски се терети да је био члан те криминалне групе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана