Родитељи дjеце убијене у "Рибникару" добили статус оштећених

ГС
Родитељи дjеце убијене у "Рибникару" добили статус оштећених

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду предало је захтјев Вишем суду да породице убијене дјеце немају више статус свједока, већ статус оштећених, како би им се омогућило да могу из суднице да прате изношење одбране породице Кецмановић, а суд је тај захтјев прихватио.

Након тога, у судницу Вишег суда у Београду ушли су и родитељи дјеце убијене у Основној школи “Владислав Рибникар” и присуствоваће наставку суђења родитељима дјечака који је у тој школи убио деветоро школских другара и чувара школе.

Више јавно тужилаштво у Београду је одустало од испитивања родитеља убијене деце  како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања.

Након паузе пуномоћници оштећених ће образложити имовинско-правни захтјев и доказне приједлоге, а потом ће Владимир Кецмановић изнијети одбрану.

Суд је прихватио тај захтев и родитељи ће данас ући у судницу.

Иначе, суђење се, одлуком суда, одвија без присуства јавности, због заштите интереса малољетника.

За данас и сутра је предвиђено да отац дјечака К. К. изнесе своју одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да му постављају питања.

Отац дјечака К. К. оптужен је да је извршио кривично дјело – тешко дјело против опште сигурности јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

К. К., који у вријеме извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на ученике и чувара школе из два очева пиштоља која је узео 1. маја 2023. године. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана