Родитељи Данке Илић први пут одговорили на сва нагађања и навели 13 теорија завјере

Курир
Родитељи Данке Илић први пут одговорили на сва нагађања и навели 13 теорија завјере

У једном од ријетких јавних наступа Иване и Милоша Илић, родитеља Данке Илић (2), девојчице за чије убиство су оптужени Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић, а који је трајао два и по сата и то у преносу уживо на ТикТоку, одговарали су на низ питања о бројним мистеријама о Данкином нестанку, али и о ужасним теоријама завјере које су пратиле цијели случај.

Подсјећамо, ово је један од ријетких јавних наступа родитеља Данке Илић у минулих седам мјесеци откако је девојчица нестала. Милош и Ивана Илић су се појавили у једном лајву на друштвеној мрежи ТикТок, у којем су учествовали скоро два и по сата. Одговарали су на питања о бројним мистеријама о Данкином нестанку, али и о ужасним теоријама завјере које су пратиле цијели случај.

У наставку текста погледајте њихове одговоре на питања о 13 теорија завјере.

Теорија завјере број 1: Данкина мајка је кобног 26. марта по први пут одвела Данку на породично имање у Бањском Пољу код Бора да би нешто нажао урадила Данки или је продала другим особама.

Разговор је почео питањем о моменту нестанка девојчице, односно о томе зашто је Данкина мајка Ивана Илић уопште отишла тог дана у Бањско Поље код Бора. Теоретичари завјере наиме тврде да Ивана Илић никада претходно није ишла на ту локацију у Бањском Пољу и да Данкин отац Милош није био упознат са тим одласком.

- Ивана је тамо некада живјела, она је тамо одрасла. То није сређивано тамо задњих пар година. Имају тамо домаћинство, имају плац гдје дјеца могу да се играју... Наравно, и она се каје што је тог дана отишла тамо. Она сматра себе кривом што је отишла тамо. Али, једноставно, то мјесто њу вуче, ту је живјела као мала - одговорио је Данкин отац Милош Илић.

На питање да ли је тачно да Ивана тамо није ишла годинама, Милош је одговорио:

- Ишла је тамо! И она, и њени родитељи, и ја, и дјеца.

Теорија завјере 2: Данкини родитељи су добили писмо у којем се открива да је Данка у Њемачкој.

Данкин отац је током разговора упитан: "Да ли је истина да је ваша породица добила писмо од оног трећег монструма, да је Данка наводно у Њемачкој?" Милош Илић је на то одговорио:

- Не! То моји родитељи нису добили. То писмо је добио тај деда из Злота, отац од једног од оптужених. То је тај трећи, што је наводно Игор Јурић коментарисао, да постоји трећи човек, а ја сам рекао да је тај деда-отац трећи човек. Он је добио неко писмо... - рекао је Милош Илић и још једном категорички демантовао да је његова породица добила писмо такве садржине.

Теорија завјере 3: Постоји снимак да је мајка Ивана у кобном моменту окренула леђа Данки

На констатацију да се води полемика да наводно постоји снимак на којем се види да је мајка Ивана кобног дана у кобном моменту окренула леђа Данки, отац Милош је био изричит:

- Не, то је лаж!

Теорија завјере 4: Данкини родитељи су после њене отмице ишли на одмор у Њемачку и Грчку

На питање да ли је истина да је Данкина мајка Ивана била у Њемачкој, или на мору у Грчкој, о чему се спекулисало на разним порталима, отац Милош је одговорио:

- Ма, какви! Две недјеље након те несрећне ситуације супруга и ја смо изашли да купимо сину играчку. И ти што су нас сликали и коментарисали да смо у Грчкој, људи, то је кинеска робна кућа код нас у Бору! Нит' смо били у Белгији, нит' у Грчкој, нити у Аустрији! То су све небулозе које се причају!

Теорија завјере 5: Данкиним родитељима је после нестанка ћерке на рачун легло 30.000 евра

Упитан о теорији завјере да је Милошу и Ивани Илић после нестанка Данке "на рачун легло 30.000 евра", отац Милош је одговорио:

- Ја бих волио да ми је легла та цифра на рачун, али то се никада није десило. Али код њих на рачуну је нађена велика цифра, ево супруга ми баш каже, код овог из Злота, ја мислим да је то Драгијевић. Е, сада, да ли су они скупљали временом, не знам, не залазим у то, само знам да је пронађена велика cifra новца ту.

Мајка Ивана је такође одговорила на ову теорију завјере:

- То је било да сам се ја породи ла у Њемачкој, да сам се вратила у Србију, да чекам да се они осуде доживотно, да ћу да се одселим са Милошем и дјецом тамо да живим, да ја тамо имам стан и на неком тајном рачуну 100.000 евра. Најгоре од свега је што људи у то вјерују...

Теорија завјере 6: Данкина мајка је одбила полиграф или није прошла на испитивању, и неколико пута је мењала исказ у истрази

Данкин отац Милош је овако објаснио ситуацију о одласку мајке Иване на полиграф после нестанка Данке:

- Њих највише копка зашто моја супруга није одрадила полиграф. Ево, ја ћу да вам кажем јавно, иако је био договор са полицијом да се о томе не прича. Моја супруга је одрадила полиграф!

Мајка Ивана је касније додала да је "првенствено радила тај полиграф да би се то свело у нормалу и да се подсјети народ шта су они (окривљени) урадили". Упитана да ли је истина да је рекла полицији да не може да ради полиграф јер је трудна, Ивана је одговорила:

- Ја сам полиграф радила и тад одмах (после нестанка), само што тај полиграф није био валидан због откуцаја срца (Ивана Илић је у моменту нестанка Данке била трудна, прим. аута). Полиграф сам радила одмах, заправо нисам сигурна да ли тог дана, 26. или 27, али он није био валидан због бебиних откуцаја срца. Полиграф ни у једном моменту нисам одбила, нити бих одбила било кад, јер знам да је то све због детета.

Теорија завјере 7: Зашто Данкини родитељи пале свијећу за малу Данку ако верују да им је дете још живо?

Милош Илић се осврнуо на коментаре оних који се питају како родитељи могу да пале свијећу Данки ако верују да је она још жива.

- Кажу "како можете да палите свијећу дјетету ако је оно наводно живо". То су њихове глупости! Ја сам разговарао са попом и поп ми је рекао: "Сине, не палиш свијећу за мртве, већ палиш свијећу да дете нађе пут". Тако ми је рекао поп из наше цркве - објаснио је Данкин отац Милош.

Теорија завјере 8: Данкина мајка Ивана је пријатељ окривљеног Далибора Драгијевића

Данкина мајка је током разговора упитана да одговори на оптужбе да је блиски пријатељ окривљеног Далибора Драгијевића.

- То сам ја из новина видела! Нисам ни знала да га имам за пријатеља (на Фејсбуку), имам скоро 5.000 пријатеља - рекла је Ивана Илић.

На то се Милош надовезао:

- То је неки стари њен профил!

Теорија завјере 9: Данка је отета и продата другим људима

На питање о могућности да је Данка отета, њен отац Милош је одговорио да му то "не пија воду". Он је категорички изјавио да никад није био против државе и полиције и да верује у оптужницу.

Теорија завјере 10: Данкина мајка је неколико пута мењала исказ у истрази

Упитана да ли је истина да је трипут мењала исказ у полицији, Ивана Илић је одговорила:

- Не, не, не! Од првог тренутка када смо отишли у полицију исти је исказ био и као у тужилаштву када смо били. Тако да је то око мењања исказа глупост. Откако смо отишли првог пута 26. у полицију, било је једно, те исто до тужилаштва.

Теорија завјере 11: Данка је у Бечу, што потврђује и чувени снимак из Беча

Милош Илић је током разговора на Тик-Току рекао да, када се појавио тај снимак из Беча, прво су га видели Ивана и он.

- Полиција нас је покупила у 12-1 ноћу, отишли смо у станицу, показали су нам снимак. Не могу да лажем, и ја и моја супруга смо 99 одсто, 100 одсто били сигурни да је то она. Е, сада, да ли је то била жеља само или шта год, није то то дете... После два дана смо добили информацију да је то дете старије од нашег детета и после смо погледали још неке снимке на покретним степеницама. Наше дете никада није имало додира са покретним степеницама. То да дете дефинитивно није Данка, не постоји више сумња - испричао је Милош Илић.

Ивана Илић је додала да је све доказано и да је жена "са пасошем и својим дететом отишла у полицијску станицу у Бечу" и да је потврђено да то није Данка.

Теорија завјере 12: Зашто је Данкина цуцла остала код мајке?

Ивана Илић је током разговора потврдила да Данка у тренутку нестанка није имала цуцлу и да је цуцла остала код ње (мајке Иване) у џепу.

- Зато што је син, када је био мањи, трчао са цуцлом и пао је и повредио је усну. Она (Данка) је трчала. Ја сам њој зато узела цуцлу да не би пала и да се не би повредила. Имала је у једном моменту дуду, ја сам јој онда узела - рекла је Ивана Илић.

Теорија завјере 13: Како је девојчица од непуне две године успела тако брзо да утече пажњи мајке?

Упитан како је Данка, девојчица од непуне две године, успела тако брзо да утеће пажњи мајке, отац Милош је испричао:

- Она (Данка) је рођена на Ђурђевдан. Тачно са годину дана је проходала. Људи, то је било мало дете! Ево, каже супруга, 7. маја је проходала. Значи, људи, она је била... Она јесте мала, али брза. Нам је син проходао са 10 месеци. Он није био толико брз колико она јесте! Она јесте мала, покретљива. Могла је да прође било где.

Отац Милош је одговорио и на питање како је могуће да тако мала девојчица прође кроз толико шибље и растиње у Бањском Пољу:

- Које шибље, људи? Које шибље тамо, брее, где је ауто још био паркиран када је моја жена ишла тамо са децом! Могла су два аута да уђу без проблема, да се не гуркају, људи! Пут проширен, то тамо. Људи иза те појате имају њиву, они тамо улазе тракторима, улазе машинама, људи! Тамо има и једна ливадица деца да се играју, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана