РИК одбацио више десетина приговора коалиције "Национално окупљање"

Танјуг
РИК одбацио више десетина приговора коалиције "Национално окупљање"

БЕОГРАД - Републичка изборна комисија (РИК) одбацила је вечерас више десетина приговора коалиције „Милица Ђурђевић-Стаменковски, Бошко Обрадовић, Национално окупљање - Државотворна снага“.

Велики број приговора били су везани за гласање у Зрењанину, а односили су се на то да коверте које су враћене са гласања на бирачком мјесту наводно нису биле довољно залепљене, да не постоји записник са бирачког мјеста, да је уместо гласача Зорана Аћимовића гласао неко други и слично.

Све приговоре РИК је одбио као неосноване.

Одбијени су приговори те коалиције, као неосновани,против решења Општинске изборне комисије Кањижа на бирачком мјесту 16, а коалиција Национално окупљање тражила је поништавање избора на том гласачком мјесту и поновно гласање.

Коалиција „Милица Ђурђевић-Стаменковски, Бошко Обрадовић, Национално окупљање - Државотворна снага“ затражила је поништавање гласања на бирачком мјесту број 4 у Беочину и поновно гласање зато што је наводно бирач Симић Миленко био спријечен да гласа, јер је претходно друго лице са истим именом и презименом гласало.

И тај приговор одбијен је као неоснован, као и примједба коалиције Национално окупљање на гласање на бирачком мјесто број 8 у Беочину јер су, како су навели, гласачи користили мобилне телефоне за фотографисање листића

док су гласали.

Коалиција Национално окупљање поднијела је приговор против рјешења Општинске изборне комисије Бечеј због гласања на бирачком месту број 4, где су тврдили да прилог са примједбама није приложен уз записник и није објављен на сајту РИК, као и против Решења Изборне комисије градске општине Обреновац на гласање на бирачком мјесту 20, али је РИК констатовао да на тим бирачким мјестима није било неправилности.

Такође, РИК је одбацио примједбе коалиције Национално окупљање на бирачком месту 11 у Крупњу, где, како су тврдили у тој коалицији, прилог са примједбама није био приложен уз записник о раду бирачког одбора.

Коалиција Национално окупљање тражила је поништавање гласања на бирачком мјесту 52 у Шапцу, зато што је, како трвде, више лица стајало иза

 паравана на том бирачком мјесту и договарало се, чиме је, како су навели, нарушена тајност гласања.

И та примедба одбачена је као неоснована.

Такође, та коалиција приложила је и приговор за бирачко мјесто број 10 у Кули, јер прилог са примједбом није био приложен уз Записник, па се не могу утврдити резултати гласања.

Тај приговор је одбијен као неоснован, као и приговор те коалиције на бирачко мјесто 27 у Кули, Сивац, где је приговор поднет јер је умјесто гласача

Радивоја Бујишића, који није био у стању да гласа, гласала његова супруга.

Национално окупљање затражило је поништавање гласања на бирачком мјесту 40 у Кули, јер прилог са примједбама није био приложен уз записник и није објављен на сајту РИК-а.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана