РИК донијела рјешења о понављању гласања

Танјуг
РИК донијела рјешења о понављању гласања

БЕОГРАД - Републичка изборна комисија донијела је данас рјешења о спровођењу поновног гласања на бирачким мјестима на којима је поништено гласање на изборима за народне посланике одржаним 17. децембра.

Раније је РИК саопштила да ће право гласа на поновљеним изборима имати 12.240 гласача и да же се одржјати на 28 места и то 30. децембра.

Такође, данас је РИК донела одлуку о измјени и допунама одлуке о облику, изгледу, боји и садржини гласачког листића и контролног листа за провјеру исправности гласачке кутије за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике, као и Одлуку о утврђивању броја гласачких листића за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике 30. децембра.

РИК је данас одлучивала о појединачним приговорима бирача и подносилаца изборних листа. Неке од њих су одбацили као недозвољене, а за неке су навели да нису надлежни.

На сједници, чланови РИК одлучивали су о приговору који су заједно поднијели бирачи Срђан Ного, Сузана Ного и Даница Ного из Београда, те их одбацили као недозвољене. 

РИК је одлучивао и о приговору подносиоца Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски Бошко Обрадовић и констатовао да је недозвољен.

За приговор подносиоца Изборне листе „Пожега против насиља“ за изборе за одборнике Скупштине општине Пожега, РИК је донијела рјешење којим се сматра стварно ненадлежном и предмет вратила Општинској изборној комисији као надлежној за одлучивање по наведеном приговору.

Приговор подносиоца Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски - Бошко Обрадовић - Национано окупљање - Државотворна снага - Српска странка Заветници – Српски покрет Двери, РИК је одбацила као недозвољен.

Приговор бирача Дуње Цветковић, чланови РИК такође су одбацили као недозвољен. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана