Реду за крофне нема краја: Дјевојчица Нина скупља новац за лијечење свог тате, а људи великог срца мирно стоје и чекају

GS
Реду за крофне нема краја: Дјевојчица Нина скупља новац за лијечење свог тате, а људи великог срца мирно стоје и чекају

Након што је Нина Нинковић из Новог Сада одушевила регију, јер продаје крофне како би скупила новац за лијечење болесног оца, на Инстаграму је освануо видео у којем се види огроман ред људи који су дошли купити крофне и помоћи овој вриједној дјевојчици и њеном тати.

 

“Колико сам поносна на ове људе”, “Браво за Новосађане”, “Душа мила, браво, дјевојчице мала”, “Свака част свим дивним људима”, само су неки од коментара људи испод објаве.

Иначе, Нинина мама и бака пеку крофне, а она их продаје за симболичних 100 динара (око 1,5 КМ).

Гесту су брзо препознали сви Новосађани и то у тој мјери да мами и баки сад треба помоћ у припреми, јер се крофне продају брже него што их оне стигну направити. Помажу им и комшије, али потражња је и даље огромна.

– Ја сам прво хтјела продавати крофне за џепарац. Али сам се сјетила да бих могла помоћи тати да скупимо што прије новац за његове лијекове. Тако сам почела продавати због њега – испричала је Нина која је продала и 500 крофни у једно поподне када се прочуло што ради.

Суграђани помажу
Суграђани из Новог Сада су се организовали да јој помогну.

– Синоћ смо на друштвене мреже поставили иницијативу да се јаве сви који би се могли придружити прављењу крофни, све у циљу што веће продаје, а самим тим и бржег прикупљања новца за лијечење Нининог оца. Можемо рећи да је одазив задовољавајући, а оно чему се надамо је да се прикључи што више волонтера – рекао је Стеван Бабић из новосадског тима Крени – промијени.

Претходних дана Нина и њена мама Наташа крофне су продавале у градском насељу Адице, а данас продаја крофни одржала се на Тргу Слободе у Новом Саду. Наредних дана продају ће наставити у Адицама, преноси Н1.

Нинин тата Зоран је 2016. године изгубио вид након аблације мрежнице. У марту 2022. године поново се јавила аблација, након чега су му дијагностиковани симпатичка офталмија и панувеитис, због чега је и животно угрожен. Сада му је потребна помоћ да би могао отићи на даљње лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана