Ребић: Чедомир Јовановић оштетио полицијско возило, имао 1.52 промила алкохола у крви

Танјуг
Ребић: Чедомир Јовановић оштетио полицијско возило, имао 1.52 промила алкохола у крви

БЕОГРАД - Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да се још тачно не зна шта се догодило у инциденту у коме је у сриједу учествовао лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Он је истакао да није било могуће да до сада буде завршен извештај.

“Недвосмислено је да је око 21.35 у среду Јовановић позвао 192 и пријавио да га одређена лица прате, онда је неко друго лице позвало 192 и објавило да је Јовановић разбио излог у ресторану брзе хране ''Пончу'' на Новом Београду”, изјавио је Ребић за ТВ Прва.

Он је додао да је Јовановић “био дрзак према полицији”, да је користио непримерен ријечник, као и да је направио оштећења на возилима МУП-а, ударајући у њих.

“Саслушано је 13 лица и на основих тих података се види да је дошло до вербалног и физичког окршаја”, казао је Ребић.

Он није открио имена особа са којима се Јовановић сукобио, а на питање - да ли су то били (навијачи Црвене звезде) Урош Аврамовић и Раде Дуњић, Ребић је потврдио да ће Аврамовић, засад, бити саслушан у својству свједока и додао је да ће се још истражити детаљи.

“Узећемо видео снимке, неке смо већ добили. До понедељка ће Трећем тузиластву бити достављена комплетна документација, утврдићемо све оконости инцидента”, рекао је Ребић.

Он је навео да је Раде Дуњић био на лицу места, и да треба утврдити да ли је био учесник.

“У тучи су коришћене столице, а унутар објекта је нађена цигла 20x20 цм. Према изјави сведока, бацио ју је Јовановић, али треба проверити све то и видети да ли је било кривичног дела”, рекао је Ребић.

Он је додао да је Јовановић на тесту имао алкохол у крви.

“Имао је 1,52 промила алкохола, а био је негативан на наркотике. Страсти су се смириле брзо, Јовановић није настављао, па је престало нарушавање јавног реда и мира”, казао је директор полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана