Рат Милошевићевих насљедника: Нису у најбољим односима, не комуницирају

kurir.rs
Рат Милошевићевих насљедника: Нису у најбољим односима, не комуницирају

Насљедници покојног предсједника СРЈ нису у најбољим односима и слабо комуницирају, а о важним породичним питањима већ дуго доносе различите одлуке.

Марко и Марија Милошевић, дјеца Слободана Милошевића, бившег предсједника СРЈ, и Мире Марковић, нису у најбољи односима и слабо комуницирају, сазнаје Курир од њихових породичних пријатеља.

Да су насљедници Милошевића разједињени по важним питањима, види се већ неко вријеме, а посљедња у низу одлука коју је Марија повукла мимо брата тиче се отказивања пуномоћја адвокату Зденку Томановићу у поступку поводом отмице Слободана Милошевића, док је Марко Милошевић, с друге стране, оставио Томановића да га заступа. Марија и Марко Милошевић имали су сукоб и због кремације и мјеста гдје ће бити положена урна њихове мајке.

- Марко и Марија Милошевић слабо комуницирају, нису нарочито блиски и слабо се чују. Марија је осветољубива и искључива, а Марко није. Потпуно су различити - наводи извор Курира близак породици Милошевић и додаје: - Марија је увијек више вољела Слобу, док је за Миру говорила да је партизанка. С друге стране, Марко је био посебно близак са мајком, био је јако везан за њу.

Прва пукотина у односу брата и сестре, коју је јавност добила малтене на тацни, био је раскол по питању тога да ли ће њихова мајка бити кремирана и где ће бити положени њени остаци. И док је Марија била против кремације и да пепео буде донијет у Пожаревац, Марко је инсистирао на томе. На крају, урађено је онако како је Марко предложио - Марковићева је кремирана у Русији, а урна с пепелом је положена поред гроба Слободана Милошевића.

Отад о дјеци Милошевића није било много вијести, док се прије два дана адвокатска канцеларија „Томановић” није огласила саопштењем због обуставе кривичног поступка против бившег управника Окружног затвора у Београду Драгише Блануше (због отмице Милошевића из Централног затвора и испоруке Трибуналу). У саопштењу се, између осталог, наводи да је Марија Милошевић Томановићу отказала пуномоћје, али да је још увијек заступник њеног брата Марка Милошевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана