Расправа о КиМ умјесто пет, трајаће 10 сати

Танјуг
Расправа о КиМ умјесто пет, трајаће 10 сати

БЕОГРАД - Посланици су одлучили да дуплирају вријеме за расправу, па ће дискусија о Косову и Метохији, на посебној сједници парламента, трајати 10, умјесто пет сати.

. На сједници је предсједник Србије Александар Вучић представио Извјештај о преговарацком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини од 15. јуна 2021. године до 1. септембра 2022. године.

Предсједник парламента Владимир Орлић је саопштио да је за расправу предвиђено пет сати, а на приједлог лидера Двери Бошка Обрадовића оно је продужено на 10 сати

. "Ово је вјероватно најважнија сједница у последњих 10 година", рекао је Обрадовић и додао да је важно да се постигне консензус о том, најзначајнијем националном питању, те да ни требало да сваки посланик има двоструко више времена од предвиђеног за расправу

. Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић упитао је да ли је предсједник Вучић добио предлог резолуције о КиМ који је та партија предала Скупштини и да ли је познат са тим, и, ако јесте, због чега и тај предлог није на дневном реду.

На почетку сједнице, дошло је до спора око седења, јер су поједини посланици из посланичке групе "Заједно-Морамо" стајали у сали, жалећи се да им је неко заузео место, на шта им је председник парламента узвратио да тако нешто не би требало да раде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана