Расписан нови конкурс за директора РТС-а

Срна
Foto: Aрхива

БЕОГРАД- Јавна медијска установа Радио-телевизија Србије расписала је јавни конкурс за именовање генералног директора те медијске куће, пошто у претходном ниједан од кандидата није добио потребну већину гласова чланова Управног одбора.

Рок за пријављивање кандидата је 30 дана од дана објављивања јавног конкурса у "Службеном гласнику", једном дневном листу и на сајту РТС-а.

Управни одбор именоваће генералног директора РТС-а у року од 45 дана од дана отварања пријава на конкурс, у складу са важећим Правилником о поступку и условима избора именованих лица.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

О резултатима јавног конкурса кандидати ће бити обавијештени у року од осам дана од дана доношења одлуке о избору.

На конкурс се могу јавити особе које имају држављанство Србије, пребивалиште на њеној територији и високу стручну спрему.

Услов је да је кандидат угледан стручњак из области које су од значаја за обављање послова установе јавног медијског сервиса, као и да има најмање 10 година радног искуства на руководећим пословима.

Предсједник Управног одбора РТС-а Владимир Вулетић рекао је да се нада да ће се овај пут пријавити већи број кандидата.

"Не можете ви да изнедрите ништа уколико се не пријави довољан број квалитетних кандидата. Тек тада можете да примените оне критеријуме који су важни за избор квалитетног човека", рекао је Вулетић за РТС.

У понедјељак, 9. новембра, Управни одбор РТС је саопштио да није изабран генерални директор и да је расписан нови конкурс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана