Расим Љајић стабилно, свјестан и комуникативан

Танјуг
Foto: Принтскрин

НИШ- Предсједник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расим Љајић који је јутрос тешко повријеђен у саобраћајној несрећи, свјестан је и комуникативан и под непрекидним надзором медицинског особља у јединици интезивног лијечења, саопштено је вечерас из Универзитетског клиничког центра у Нишу, гдје је Љајић хоспитализован.

У току дана више пута га је обишао и директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић.

Према ријечима Перишића, ситуација у којој се пацијент налази подразумијева озбиљне повреде које он и има.

Дијагностика која је урађена одмах по пријему пацијента, показала је да Љајић има повреде грудног коша, повреде ребара и повреде главе али, у овом тренутку, његово стање не захтјева интезивно хируршко лијечење.

Дијагностика ће бити поновљена послије 24 сата.

У овако тешким инцидентима, како је додао Перишић, неке повреде могуће је да се развију касније и зато је двадесетчетворосатни непрекидни надзор и поновљена дијагностика неопходна.

Конзилијум љекара који је формиран у УКЦ донијеће одлуку о томе шта је најбоље када је у питању лијечење пацијента, који је у овом моменту апсолутно стабилних виталних параметара и није животно угрожен, наводи се у саопштењу УКЦ Ниш.

Љајић је јутрос око 9 часова, на ауто-путу Београд-Ниш доживио тешку саобраћајну несрећу, док је возач аутомобила у којем је био, предсједник Извршног одбора СДПС Бранко Гогић, погинуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана