Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца

Агенције
Вјекослав Илић и Никола Крсмановић
Foto: Агенције | Вјекослав Илић и Никола Крсмановић

БЕОГРАД, ЛОЗНИЦА - Помоћник директора полиције Драган Васиљевић рекао је да је обишао рањеног полицајца Вјекослава Илића и да је он у свјесном стању и да се осјећа добро.

Васиљевић је рекао и шта му је Илић испричао.

"Видели су 'мерцедес' тутинских регистарских ознака. Њима је то било сумњиво, пошли су за возилом, укључили светлосну сигнализацију. Возило је стало километар и по даље. Полицајци су изашли из возила и тражили лична документа, била је то рутинска контрола", рекао је Васиљевић.

Истиче да није одмах дошло до пуцњаве, и возач и сувозач су дали лична документа. Поштујући правила полицајци су захтевали да једно лице изађе - сувозач, а друго лице је остало у возилу.

"Сувозач је изашао, лице се понашало уобичајено у смислу гестикулације, било је насмејано, полицајац Илић је био са леве стране, у зони возача да би га држао под контролом. Непосредно после почетка контроле лица зачули су се пуцњи, то је било у задњем делу возила", испричао је Васиљевић.

Наводи да је нападач опалио неколико метака ка полицајцу Илићу и да га је погодио у десно раме.

"Како сам каже (Илић) врло тешко, али успео је да репетира пиштољ и упутио неколико хитаца према том лицу", навео је Васиљевић за РТС.

Нема информације да ли је нападач рањен. Илић је, такође, рекао да нападач није знао, или није хтио да говори српски језик.

Полицајац Никола Крсмановић убијен је јутрос код Лознице, а јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем.

На лицу мјеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција самопроглашеног Косова на име Хајризи Артан (1991). Објављена је и његова фотографија.

На терену припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана