Рамадани: Вода у Дечанима исправна за пиће

Срна
Рамадани: Вода у Дечанима исправна за пиће

ПРИШТИНА - Из Института за јавно здравље у Приштини истичу да је урађена комплетна микробиолошка анализа воде за пиће из градског водовода у Дечанима и да резултати показују да је вода исправна за употребу.

Директор Института Насер Рамадани изјавио је медијима на албанском језику да резулати претходних анализа воде за пиће не потврђују спекулације да је двоје становника Дечана преминуло од посљедица тровања водом из градског водовода.

"Најновији резултати лабораторијскх анализа показују да је вода исправна и да нема трагова тровања хидричним киселинама", навео је Рамадани и додао да ће узорковање воде бити настављено, како би грађани били спокојни.

Он је додао да постоји сумња да је оболијевање више од 1.500 становника Дечана посљедица инфекције неком врстом болести што, како је рекао, тек треба утврдити.

Општина Дечани јуче је прогласила ванредно стање због тровања више од 1.500 грађана, а према писању медија на албанском језику, општинске власти сумњају да је ријеч о диверзији, односно да је водовод којим газдује приватно предузеће "Хидродрини" затрован хидричним киселинама.

Из Тужилаштва самопроглашеног Косова, Одјељења у Дечанима, саопштено је да је покренута истрага, о чему ће јавност бити благовремено информисана.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана