Рама: Оптужница укаљала све Албанце

Танјуг
Рама: Оптужница укаљала све Албанце

ТИРАНА - Премијер Албаније Еди Рама изјавио је данас да је објављивање оптужнице за ратне злочине против предсједника привремених косовских институција Хашима Тачија и лидера ДПК Кадрија Весељија утицала на све, те да нису окаљана само два поменута имена и тзв. ОВК, већ и сви Албанци.

Према његовим ријечима, управо то што се каже да се “сумња да су починили злочине”, претвара тај текст у "громове" који ударају далеко више од два имена, проламајући се свијетом, како каже, брзином свијетлости, којом се каљају, не само Тачи или Весељи, не само ОВК, већ и само Косово и сви Албанци.

Рама је рекао да замишља да би неко, у било којем дијелу свијета, ко нема никакву општу представу „о историјској неправди и трагедији нашег народа на Косову“, читајући синоћни текст несумњиво створио слику о једној земљи у сред Европе, гдје је, „захваљујући страшним злочинима против човјечности инсталиран један криминални режим".

Рама је на конференцији за медије, говорио о дешавањима на КиМ поводом јучерашње објаве Специјалног тужилаштва да је против Тачија и Веселија поднијело оптужнице Специјалном суду, преноси Косово онлајн писање Кљан Косова.

Албански премијер је рекао да су сви "били дирнути" када су то прочитали и навео да су „оснивачи ОВК осумњичени за низ злочина, оркестрирана убиства, отмице, нестанак, прогон и мучење невиних и беспомоћних људи, који изазивају и најудаљеније границе маште“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана