Рама одбио разговор са приштинским новинарима

Танјуг
Рама одбио разговор са приштинским новинарима

ПРИШТИНА - Премијер Албаније Еди Рама одбио је данас да разговара са новинарима након данашњих састанака које је у Приштини обавио са предсједницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, предсједником парламента Глауком Коњуфцом, као и амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером.

Како преноси портал Репортери, он је новинарима рекао да ''нема свог пандана'', и да зато не може да одржи конференцију за медије.

Он је потом на свом налогу на Фејсбуку навео да је са Османи разговарао о Берлинском самиту у Тирани и предстојећем НАТО самиту у Виљнусу, поред осталог.

''Имао сам са Вјосом Османи, предсједницом републике Косово, користан састанак и отворен разговор о темама посјете, Берлинског самита у Тирани и НАТО самита, као и заједничких брига'', написао је Рама.

Албански премијер налази се у Приштини у оквиру турнеје по земљама региона како би се припремио за Берлински процес којим ће Тирана предсједавати у октобру.

Он је на састанку са предсједницом тзв. Косова разговарао о ситуацији на сјеверу КиМ, као и о предстојећем НАТО самиту у Виљнусу и Берлинском процесу.

Рама се потом састао и са амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером, а након тога се састао и са предсједником Скупштине привремених приштинских институција Глауком Коњуфцом.

Како преноси портал Газета експрес, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, који се налазио у својој канцеларији у згради поред оне у којој је био састанак Раме и Османи, на питање новинара да ли планира да се састане са Рамом, махнуо новинарима, ушао у аутомобил и одвезао се.

Он је јуче изјавио да одбија да се састане са Рамом, уколико се не ради о састанку двије владе.

Коментаришући Куртијево одбијање да се састане са њим, Рама је рекао да се нада да Курти није заборавио на традицију да “ако неко дође у ваш дом, отворите му врата и забрањено је истјерати га из куће”.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана