Рама: Курти ће се суочити са етикетом "издајника" након укидања такси

Срна
Рама: Курти ће се суочити са етикетом "издајника" након укидања такси

ПРИШТИНА - Албански премијер Еди Рама рекао је да су царинске стопе за робу из централне Србије и из БиХ "ставиле Косову конопац око врата", те да ће се послије њиховог укидања премијер привремене владе у Приштини Аљбин Курти суочити са етикетом "издајника".

Рама је на свом "Твитер" налогу поздравио одлуку о постепеном укидању царинских стопа и навео да се Курти мора суочити са етикетом "издајника", како га је назвао бивши премијер Косова Рамуш Харадинај.

- Та етикета разликује мировне вође од ратних статуа - написао је Рама.
Рама је Харадинајеве критике упућене Куртију окарактерисао "бесрамним покушајима да облати Куртија, који може бити све само не слуга Србије".

- Волио бих да нисте увели царинске стопе, јер су оне унизиле међународни углед Косова претварајући Србију као жртву у очима свијета - навео је Рама.
Харадинај је прије два дана најавио да ће мобилизацијом чланова његове Алијансе за будућност Косова и грађана настојати да спријечи Куртија да укидањем стопроцентних царинских стопа на робе из централне Србије и БиХ "преда Косово Србији и стави се у функцију јачања позиције српског предсједника Александра Вучића".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана